RENDEZVÉNYEK

Egyéb információkért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot! 

[contact-form-7 id=”210″ title=”1 kapcsolati űrlap”]

Rendezvénytípusok

  1. Hivatalos rendezvények

1. Konferencia

A konferencia előre meghatározott napirend és program szerint zajló, általában problémamegoldó ülés, ahol a hallgatóság kérdezhet, reagálhat, kritizálhat vagy vitatkozhat. A kongresszusnál kisebb létszámú összejövetel és kevesebb kérdés megtárgyalására irányul. Nem hosszú időtartamú. Nagyobb konferenciák esetében gondoskodnunk kell a meghívottak szállodai elhelyezéséről és a konferencia vacsoráról is. Nemzetközi konferencia esetében a résztvevők minimálisan három, de inkább sok országból érkeznek, ezért tolmácsolásra feltétlenül szükség lesz. A résztvevők számától függően van, hogy több üléstermet kell biztosítanunk, a vendégeket pedig különböző kategóriájú szálláshelyeken kell elszállásolnunk. Mivel e rendezvényeknél általában sok a kísérő, a partner, gondoskodnunk kell ún. hölgyprogramokról is. A házigazda legyen magas rangú személy. A konferenciára a résztvevők egyénileg fizetik be a részvételi díjat.

2. Kongresszus

Egy politikai, szakmai, kulturális, vallási vagy más csoport több száz vagy akár ezer képviselôjének rendszeres találkozási formája, Csak a szervezet tagjai vehetnek részt rajta. Gyakran egy téma megvitatására hívják össze, meghatározott gyakorisággal kerül megrendezésre. A nemzetközi kongresszusok zömében igen formálisak, általában évente üléseznek.

3. Corporate meeting

A testületi üléseken, az ún. corporate meetingeken általában kisebb a létszám, mint egy konferencián, maximum 50 fő alatt. Mivel közös a munkanyelv, nincs szükség tolmácsra. A résztvevők általában magas szintű vezetők, ezért őket VIP bánásmódban részesítjük. A feszített munkatempó miatt, szabadidős programokat kell szerveznünk. A corporate üléseket az intenzív időkihasználtság miatt gyakran városon kívül, csendesebb vidéki helyeken, ingerszegény környezetben rendezik, hogy a résztvevők maximálisan koncentrálhassanak a munkára. A résztvevők kis létszáma, de a VIP jelleg miatt is a szokásosnál többet kell törődnünk a biztonsági feltételekkel.

4. Ülés, meeting

A legáltalánosabb elnevezés, tulajdonképpen minden közepes nagyságú összejövetelt érthetjük rajta. Kisebb elnökség és a hallgatóság egymással szemben ül, a témákhoz jelentkezés alapján lehet hozzászólni. Ülést lehet meghatározott időközönként, de ad hoc jelleggel is szervezni.Ülés, meeting

5. Tréning

A kisebb-nagyobb csoportok számára szervezett oktatás, továbbképzés. Intenzív munkaülésnek számít, ezért szervezése a konferenciákkal mutat azonos jegyeket. Ma már a vállalatok által a partnerek számára szervezett tréningek is gyakoriak.

6. Sajtótájékoztató

Tárgyalások, konferenciák, vásárok, kiállítások, szakmai bemutatók, vállalati évfordulók, kitűntetés vagy egyszerűen a nagyobb nyilvánosságnak, vagy meghatározott szakmai köröknek szóló tájékoztatás esetén a sajtó összehívása, informálása. Több országból érkező újságíró meghívása esetén sajtóértekezletről, sajtókonferenciáról beszélhetünk.

7. Kiállítás

A marketing-mix elemét képezi, azaz az eladás ösztönzésének egyik módját jelenti. Vásár, kiállítás, szakkiállítás, szalon, expo és szak-világkiállításról beszélhetünk.

 

  1. Étkezéssel egybekötött rendezvények

 

  1. Bankett, fogadás, állófogadás

A fogadás valamilyen esemény ünneplése, illetve valamely magas rangú vendég tiszteletére vendéglátással összekapcsolt összejövetel. A bankett ehhez hasonló, amely lehet ünnepi lakoma, díszebéd, díszvacsora.

Az állófogadás a legelterjedtebb rendezvénytípus. A lényege abban áll, hogy az enni-, és innivalót a büféasztalon helyezzük el, minden ételt állva kell elfogyasztani. Az előkészületei hasonlóak a coctail party előkészületeihez, de itt kötelező betartani a fejenként másfél négyzetméter alapterületet. A pohárköszöntőt mindig a fő házigazda mondja, utána a fővendég, ehhez állómikrofont és dobogót kell biztosítani.

 

  1. Buffet-dinner

Az ún. ültetéses álló rendezvényeken, a buffet-dinner alkalmával a teremben a büféasztalon kívül  a visszaigazolt vendégek számának megfelelő ülőhellyel asztalokat is terítünk, de ültetési rendet nem készítünk. Itt nagy a helyigény, két négyzetméterrel kell számolni, mert sok a felszolgáló is. A házigazda asztalához ültetendő vendégeket egyenként kell várni és oda kell kísérni. A buffet-dinner alkalmával legtöbbször zenét, háttérműsort is szervezni kell, ez nagyon kellemessé teheti az estét.

 

  1. Koktélparti

Olyan társas összejövetel, ahol új üzleti kapcsolatok és ismeretségek köttetnek. A rendezvényszervező számára nem nehéz rendezvény. Az étkezés visszafogott, de mégis elegáns. A koktélpartinál másfél négyzetméter alapterülettel kell számolnunk, de figyelembe kell vennünk a helyiség esetében a légköbmétert is, tehát alacsony helyiségbe kevesebb személyt tudunk meghívni.

 

  1. Egy pohár pezsgő

Az egy pohár pezsgő nevű rendezvény, kiállítás megnyitásához, szerződés aláírásához, szoboravatáshoz, kitüntetés átadásához kapcsolódó esemény, annak szerves része.

  1. Egyéb rendezvények

 

– Ankét: tanácskozás, értekezlet, vitaülés

– Bál: nagyobb szabású, általában szervezett, rendszerint

táncmulatság

– Bemutató: valaminek az első nyilvános előadása

– Estély: az esti órákban rendezett, gyakran vacsorával és

tánccal egybekötött ünnepélyes összejövetel, amit valakinek

a tiszteletére adnak

– Fesztivál: ünnepi játékok, ünnepi előadás sorozat, ünnepélyes

seregszemle

– Gála: díszes, ünnepélyes előadás, műsor

– Parádé: látványos, fényűző, pompás ünnepség, felvonulás

– Show: látványos, vegyes szórakoztató műsor

– Tutorial: oktatási, konzultációs rendezvény